Sarah Cilissen

Klinisch Psycholoog
  I.V.-therapeut
  EMDR-practitioner

 

Ik werk in mijn eigen praktijk te Tongeren en ben van basisopleiding Klinisch Psycholoog. Daarnaast volgde ik een postgraduaat I.V.-therapie en ben ik Europees erkend EMDR-Practitioner. Verder ben ik verbonden aan POBOS, een organisatie die hulp biedt na schokkende gebeurtenissen en bij psychosociale problemen. Ook ben ik vrijwilliger bij kinderkankerfonds Kleine Prins vzw.

Naast mijn werk staat mijn gezinnetje centraal. Mijn vrijetijdsbesteding bestaat dan ook voornamelijk uit dingen samen doen met mijn man en zoontje (wandelen, fietsen, skaten,… of gewoon eens lekker luieren). Verder ga ik graag bij familie en vrienden op bezoek en hou ik ervan om vrienden thuis te ontvangen.

Mijn aanpak

Ik werk vanuit het model van Interactionele Vormgeving (I.V.). Dit is een relatief nieuwe vorm waarbij, vertrekkend vanuit een integratieve visie, verschillende therapeutische stromingen in interactie worden gebracht tot een nieuw model. In het nieuwe geheel dat I.V. vormt, bevruchten, verdiepen en verrijken de oorspronkelijke vormen elkaar wederzijds zonder hun eigenheid te verliezen. I.V. beweegt zich in het spanningsveld tussen de universaliteit van menselijke problemen en de eigenheid van iedere mens, heeft oog voor de mens in ontwikkeling en voor diens existentiële en spirituele dimensie. I.V. integreert experiëntiële met systemische elementen, een lichaamsgerichte en creatieve benadering met gesprekstherapie.

Verder volgde ik een bijkomende opleiding EMDR. Dit is een techniek bedoeld voor mensen die last blijven hebben van ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden.

Regelmatig volg ik korte trainingen en workshops rond o.a. burn-out, rouw en verlies, ACT, mindfulness,…

Opleiding

  • 2020: Postgraduaat ‘Interactionele Vormgeving’ aan Educatieve Academie te Berchem
  • 2019: Schematherapie
  • 2019: Europees erkende EMDR-practitioner
  • 2017 + 2018: EMDR-opleiding aan Integrativa vzw
  • 2013: ‘Master of Science: Klinische en gezondheidspsychologie: Volwassenen’ behaald aan Katholieke Universiteit Leuven
  • 2009: ‘Master of Science: Health and Social Psychology’ behaald aan Maastricht University

Beroepsverenigingen

Lid van website vind een psycholoog