Corona-maatregelen

Graag geef ik een update over de maatregelen betreffende Corona.
Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en om de zorgcontinuïteit te voorzien, is het advies momenteel om zoveel mogelijk gebruik te maken van online consultaties indien mogelijk.

Als hulpverlener vind ik het inderdaad ook belangrijk dat ik mijn cliënten kan blijven ondersteunen en dat we samen kunnen verder werken in deze moeilijke tijd.

Daarom heb ik de mogelijkheden voor videogesprekken bekeken.
Ik werk via de volgende mogelijkheden:

 • Whereby: je hoeft zelf niks te installeren, je hebt alleen een browser nodig, let op: geen mogelijkheid voor emdr
 • Zoom: heeft de voorkeur qua beveiliging en privacy, ook mogelijk voor emdr. Deze werkt ook zonder installatie en via de browser, maar indien mogelijk raad ik aan de app te installeren op laptop/pc of tablet/telefoon via zoom.us (gewoon de gratis versie)

Gesprekken in de praktijk kunnen alleen nog onder bepaalde voorwaarden (indien dringend en noodzakelijk) en mits de geldende voorzorgsmaatregelen: handen wassen, geen handen geven, zakdoekjes gebruiken en onmiddellijk weggooien, voldoende afstand, wie ziek is blijft thuis.

Bijkomende maatregelen zijn:

 • We ronden de gesprekken op tijd af, zodat cliënten elkaar zo weinig mogelijk kruisen
 • De wachtzaal en het toilet zijn voorlopig niet toegankelijk
 • Je mag in de auto/buiten wachten tot het tijd is
 • Handgel is ter beschikking
 • Voorlopig bied ik niks te drinken aan, gelieve je eigen drinken mee te brengen
 • Ik zal een mondmasker dragen. Indien je zelf ook een mondmasker hebt, mag je dit opzetten
 • Na ieder gesprek wordt de ruimte even verlucht en worden klinken, stoelen en tafel gepoetst
 • Gelieve digitaal te betalen: via bankapp/payconic (voorkeur) of met de betaalkaart (het apparaatje wordt na elk gebruik gepoetst)
 • Ik wil je vragen om een stukje keukenrol (ter beschikking) te gebruiken om de deuren op je weg naar buiten te openen

Ook voor de emdr-sessies worden de nodige maatregelen getroffen zodat we afstand kunnen houden. Ik zal werken met de emdr-stick, een uitschuifbare stok met een bolletje op die ik zwaai en je kan volgen met je ogen of tappen met de stok op je knieën. We kunnen ook werken met een hoofdtelefoon en dat ik je tikjes links-rechts laat horen. In dat geval vraag ik of het mogelijk is om een eigen hoofdtelefoon mee te brengen (gewone mini-jack aansluiting). Ik heb hoofdtelefoons besteld voor degenen die er zelf geen hebben.

Ik volg de officiële richtlijnen voor psychologen dagelijks op en indien nodig pas ik de maatregelen aan.

Zorg goed voor jezelf en tot binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.